BIY AD

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Bursaspor'da Doğru İşler


Bursaspor, transfer borsasında ağır adımlarla hareket ediyor. Uzun bir süre, yalnızca spekülasyonlar etrafında dönen transfer gündemi, artık imza aşamasında. Ramazan Sal ve Turgay Bahadır'dan sonra bugün iki isim daha Bursaspor kadrosuna katıldı.

Tanıdık olandan başlayalım. Trabzonspor'un eski kaptanı Hüseyin Çimşir, İspanya, Yunanistan ve Ukrayna derken Bursaspor'un kadrosuna katıldı. Umarım bir gün, sahiden Avrupa'ya açılabilen futbolcular görebiliriz.

Hüseyin, Mustafa Sarp'tan boşalan alan için yeterli bir oyuncudur; defansif olarak sorun yaratmaz ama ofansta dengeler değişebilir. Sonuç olarak Hüseyin, çalışkan bir futbolcudur; işler iyi giderken göze batmaz, kötüleşince günah keçisi seçilir.

Bursaspor'un şu ana kadarki en büyük transfer bombası, Pablo Martin Batalla'yla patladı. Geçen yıl Kolombiya takımı Deportivo Cali'de kiralık oynayan Batalla, oyun kurucu olarak forma giyiyor. Batalla'nın Velez kariyerini de ayrıca değerlendirmek lazım.

Batalla'nın videolarına göz attıysanız Bursaspor'un olumlu anlamda "felaket" bir 10 numara transferi yaptığını düşünebilirsiniz ama biraz daha, en azından sezon açılana dek beklemekte fayda var. Ben 21 Haziran'da oynadığı maçın görüntülerini izledim ve Batalla'nın bilek hakimiyetiyle sert şutlarına tanık oldum. Video transferleri, Nartallo gibi futbolcuları ülkemize getirdiği için biraz daha bekleyelim derim. Ama düşüncem, Bursaspor'un doğru bir transfer yaptığı yönünde.

Hüseyin Çimşir'in Bursaspor'a transferiyle M'Bami gelişmeleri askıya alındı zannediyorum. O transfer de gerçekleşirse Bursaspor'un yükseliş hamleleri daha da sıklaşacaktır. Bursaspor'un kötü bir kadrosu olduğunu kesinlikle söyleyemeyiz. Bu saatten sonra yapılacak transferler, mevcut kaliteyi bir, iki "tık" daha yukarı çekmek amacıyladır. Şu anki görünümde, Bursaspor'un ilk 6'ya rahatlıkla girebileceğini düşünüyorum.

7 yorum:

muyek dedi ki...

Huseyin Cimsirin menajeri Avrupaya gidiyoruz diye yaygarayi kopartti ama done dolasa Bursaya dustu yollari :) Heralde iclerinden dediler ki bu adam cok asiri yetenekli , gelir bizim takimdaki dengeleri bozar neyimize lazim :)


Bursa adina gercekten uzuldugum bir transfer hamlesi oldu acikcasi. M'Bami nerede Huseyin Cimsir nerede ? Sen yazmissin Huseyin gunah kecisi ilan edilir maglubiyetlerden sonra , hic dusundun mu bu adam veya Ibrahim Uzulmez neden hep elestirilir diye ?

Nedeni aslinda cok basit Huseyin gibi yetenek yoksunu , Maldonado'dan hic bir farki olmayan , futbolu basit oynicam diye topu ancak sagdan alip sola veren , sifir riskle oyun oynadigini zanneden Huseyin , sezonlar boyu taraftarini kanser eder.. Bu adam yillar boyu Trabzonda el ustunde tutuldu , belki trilyonlari aldi koseye koydu.. Su an cok eminim ki Bank Asya Liginde bile Huseyinin yaptigini yapicak en az 5 tane isim bulabilirdi Trabzon. Ama Trabzon cocugu , oz evladimiz diye diye poh poh yapila yapila Trabzonda Kaptan oldu ama baktilar sonunda Huseyinin kapasitesi bu , belki 6 sezon Trabzonda oynadi ama toplam 10 tane sutu yok kaleye dediler ve taktilar sepeti koluna hadi Huseyin kendi yoluna dediler kisaca :)


Kisaca anlatmak istedigim Huseyin oynamasi gereken seviyede bir takima transferini 31 yasinda yapti. Keske Diyarbakir , Manisa gibi bir takimda oynasaydi yillarcada bizimde gozumuze bu kadar ustun yetenekleri, sutlari veya paslari batmasaydi diyorum ..

t2 dedi ki...

Sercan Yıldırım'ın olası kafa karışıklığı ile birlikte yanındaki Shin'in patlama yapma ihtimali üzerine kurulan forvet hattından nasıl bir fayda sağlanacaktır bilinmez . Ancak E.Sağlam'ın Ömer'in yanına aklı başında bir stoper getirmediği müddetçe ilk 6'yı görmesi (Beşiktaş-Fenerbahçe-Galatasaray-Trabzonspor-Sivasspor-Kayserispor-Gaziantepspor-Ankaragücü-G.Birliği) bence imkansız .

gkslsrt dedi ki...

t2, kayseri ve gençlerbirliği için ilk 6 biraz zor görünüyor. özellikle gençlerbirliği, hacettepe'yi sömürmek haricinde hiçbir şey yapmadı. Doll, belki de çok iyi uyum sağlar ve ekstra şeyler verir ama onun dışında gençler'in ilk 10'a girebileceğini düşünüyorum. kayserispor da bir değişim arifesinde. ne yapacakları pek belli olmaz.

haklısın muyek. ne bileyim hüseyin'e karşı bir sempatim vardır; aynı duyguyu her nedense selçuk şahin, ibrahim üzülmez ve sabri için de beslerim. garibanların dostu hesabı :D

bir de ömer'in yanına iyi bir stoper transferi doğru olur. orada serdar aziz var ama yaşı çok genç ve bir sezonu kolay kolay kaldıramaz.

muyek dedi ki...

HHocam boyle garibanlik herkesin basina diyelim o zaman al senede en az 1 milyon eu, tek yaptigin iste senede duzenli 30 mac oynamak , idmandan eve evden idmana gitmek olsun.

Ama desinler ki sana birazda ekstra bi seyler ver , sut cek kaleye, 2 tane guzel pas at, sende de ki yok abicim ne gerek var ben 5 yildir bole dan dun oynuyorum adamlar beni Kaptan yapti su halimle ne gerek var ..


Kusura bakma belki acimasizca elestiriyorum ama avrupada veya onu gectim Afrika liginde adam yerine koyup oynatilmicak adamlarin bizim ulkemizde deger gorup , el ustunde tutulup , tonlarca para verilmesi kanima dokunuyor.. Cik kendin oyna deme :) Ama tek istedigin , madem ki bizim futbol piyasamizda boyle paralar donuyor , o paralari hak eden , isini yapan adamlar oynasin ornek mi bir mehmet topal , bir ayhan akman veya yabanci Ernst , Aurelio.

Beercholic dedi ki...

Kesinlikle ilk 6 ya oynayacaklardır. İç transferde de oyuncuları tuttular. Keşke Egemen'i geçen sene kaybetmeselerdi. Ertuğrul Hoca ile beraber Bursaspor'un önü açık..

Bursaspor'Oley dedi ki...

Rahatlıkla ilk beşe oynayacağız bu sezon.

Sercan'ın kafa karışıklığı falan yok yakından takip ettiğimiz için bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Ayrıca savunma ve ortasaha ve hücum hattı uzun yıllardır ilk defa böyle sağlam oyunculardan kurulu.

Towering Center Back mi ararsın , Tireless Midfielder mı ararsın , Promising Youngster mı ararsın ,
Wonderkid mi ararsın , Explosive Striker mı ararsın , Clinical Striker mı ararsın hepsi var :)

Batalla'ya gelince... Bu adam yıllar sonra işimizi görecek gibi. İnşallah görüntülerdeki performansını 90 dakikaya ve uzun lig maratonuna yayabilecek kapasitededir.

gkslsrt dedi ki...

FM gibi olmuş ama hakikati de var :D