
Yolu 20'ledik. Haftanın kazananları hiç şüphe yok ki Beşiktaş ile Trabzonspor. Bursaspor, Kayserispor, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 1'er puan kaybını ve bu iki takımın aldığı 3 puanı toplarsak 11 puan birden kazandı Beşiktaş ve Trabzonspor. Kümede kalma yarışıysa içinden çıkılmaz bir hal almak üzere. Denizlispor'un Bank Asya'ya düştüğü artık kesin, 3. takım olmamak için büyük bir yarış var. Manisaspor'un işi bir hayli zor.
Eskişehirspor, İBB'yi son dakika golüyle yenmiş. Jaycee John'un siftah yaptığı maçta, gördüğümüz bir şey var ki insanın epey canını sıkıyor; Rıza Çalımbay'ın koltuğu yavaş yavaş sallanıyor. Sezon sonunda devam kararı çıkabileceğini hiç sanmıyorum. Şimdiden isimler dolaşmaya başlamış. Ruud Gullit gelecek diyorlar takımın başına. Ne diyelim, hayırlısı!
Ümit Karan, Eskişehirspor'a geldiği günden beri en iyi performansını sergilemiş. 1 gol, 1 de asist yapmış. Bundan önceki çoğu golünü penaltıdan attığını düşünürsek baya ilerleme var Karan'da. Sözün özü, Eskişehirspor çok kilit bir maçı kazanmış oldu!
Kasımpaşa kötü bir alışkanlık edindi. 2-0'dan maç veriyorlar artık. Fakat durumun böyle olacağı birkaç haftadır belliydi. Çok zayıf bir savunması var Paşa'nın. Gol yemeyecekleri maç yok gibi. Sezonun dişli takımlarından Antalyaspor, 87'de farkı bire indirmiş, 89'da penaltı golüyle beraberliği yakalamış. Bu maçtan 3 puanla ayrılsalar büyük bir kazanç sağlayacaklardı. Şu anda küme düşme hattının göbeğinde duruyorlar. Antalyaspor'sa bütçesiyle orantısız bir başarı sergiliyor. Tebrikler Şifo.
Ankaragücü-Bursaspor, haftanın karşılaşmasıydı. Ankaragücü, tüm yeni transferleriyle sahaya çıktı ve ancak 1 puan alabildi. Bu puan hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum. Fakat, 3 puana acil ihtiyacı var Ankaragücü'nün. Hala tehlike altındalar. Bursaspor'sa kupa şokundan puanla kurtuldu. Zirvedeki puan kayıplarını düşünürsek kaçan 2 puan için büyük bir üzüntü yaşadıklarını zannetmiyorum. Sonuç olarak, kardeş kardeş başlayan maç, kardeş kardeş berabere bitti. ASAŞ günlerinin yeniden başlaması, Ankara'nın tek eksisiydi.
Sivasspor, çok çok önemli bir maç kazandı ve ligde kalma yolunda büyük bir adım attı. Fakat özetlerden izlediğim kadarıyla, iyi futbol oynadıklarını söylemek imkansız. İkinci yarının başında ve sonunda gelen goller, Denizlispor'un zaten az olan ümitlerini çimlere gömmüş. Denizlispor kalecisi Özden'in son dakikada ileri çıkıp çektiği şut gol olsa TSL'de Sinan Bolat etkisi yaşayabilirdik. Sivasspor kalecisi Akın, sahiden de iyi bir maç çıkartmış.
Denizlispor'un ligde kalması "neredeyse" imkansız. TSL'nin rahat kulüplerinden biri olsam hiç vakit geçirmeden Angelov ile Cenk Gönen'in peşine düşerdim. Mesela Gençlerbirliği. Harıl harıl forvet arayacağına Angelov'u alabilir. Cenk ise büyüklerden birine gidecektir muhtemelen. Aklım Fenerbahçe diyor. Ne olacak, zaman gösterir!
Bu haftanın kazançlı diğer takımı Trabzonspor oldu. Eğer bu yaşadıkları, yalancı bahar değilse güzel bir gelecek bekliyor Bordo-Mavi'yi. Umut Bulut'taki form grafiğinin sürmesi, galibiyet kadar önemli bir gelişme. Umarım bu durum, kronikleşmiş Fatih Tekke fetişizmini yenmeyi başarır. Başaramazsa, bu hastalık Trabzonspor'u bitirecek zaten. Şenol Güneş'in Trabzonspor'u, ligin ışık saçan takımlarından biri, belki de ilki.
Manisaspor için de bir şeyler karalamak lazım. Mevcut kadrolarıyla bu noktayı kesinlikle hak etmiyorlar. Fakat, sezon başı yanlışları ve ideal kadroyu bir türlü kuramamaları onları bu noktaya getirdi. Şu anki vaziyette, düşmeye en yakın 3. takım Manisaspor. Gerisini zaman gösterir.
Haftanın Antrenörü: Ziya Doğan (Diyarbakırspor)
Haftanın Oyuncusu: Barış Ataş (Diyarbakırspor)
Haftanın Genç Oyuncusu: Şahin Aygüneş (Kasımpaşa)
Haftanın Hakemi: Bünyamin Gezer (Beşiktaş-Gençlerbirliği)
Turkcell Super Lig'de 20. Haftanın 11'i;

Ceza Tahtası:
Beşiktaş Tribünleri: Teknik direktörün ameliyat olmuş ve stadyumda buna gönderme yapacak bir tane pankart yok. Kimse bunu bana anlatamaz. Yönetimmiş, futbolcularmış, peşkeş çekilen kulüpmüş hiç kimse! Senin teknik direktörün ameliyat oluyor ve sen, dünyadan bir haber kendi derdinin peşinden koşuyorsun. Artık birşeylerden dönmenin zamanı olduğunu düşünüyorum. O "birşey"leri Beşiktaş taraftarı anlayacaktır!




linkiboluna ekle!

14 yorum:
"Ankaragücü, tüm yeni transferleriyle sahaya çıktı ve ancak 1 puan alabildi."
Yani 8 9 puan alcak halleri yok :)işin şakası tabi bu ne demek istediğini anladımda komik geldi bana biraz ondan yazdım.Lemerre geldiğinden beri 0-0 berabere kalıyolar alışkanlık olmuş.Bursaspor da bu ligin iyi takımlarından biri en golcülerinden biri.Daha 14 hafta var yeni transferler hemen etki edemez bi şekilde kurtulucaktır ankaragücü.
Emre Gungor ve Neill GS kazanamadigi icin yoklar herhalde. Yoksa haftanin en iyi defans ikilisi idiler acik ara.
Biraz garip durmuş doğru ama 3 puan var be abicim :D
Bence de Ankaragücü kurtaracaktır. Fena oynamıyorlar ama gol atamıyorlar. Bir, iki haftaya ilk galibiyet gelecektir zannediyorum. En karanlık takım Manisaspor gibi.
Evet, genel anlamda öyle bir yaklaşımım oluyor. 4 büyükler galip gelemezlerse onlardan oyuncu almıyorum. Keza Anadolu takımları da mağlup olursa. Yoksa dediğin gibi özellikle Emre Güngör beklediğimin çok üstündeydi.
Tamam 3 puan var da onuda bu haliyle bursaspordan almaları zor.Yepyeni habire de değişen bi takım ankaragücü.Bursaspor da tam tersi oturmuş bi takım.Ama benim anlamadığım bu 0-0 lar lemerre in taktik anlayışıyla mı alakalı yoksa yeni transferlerin uyum sorunuyla filan mı alakalı ?
Alabilirlerdi bence. Çünkü Bursaspor'da moraller hayli bozuktu. Mağlup olsalar pek fazla şaşırmazdım.
İkisinin de etkisi var sanırım. Hem Lemerre biraz kapalı oynatıyor, hem de uyum sorunu yaşanıyor.
inönüde pankart hala yasak
O konuda diyecek birşeyim yok tabii Pamukk. O bambaşka bir ayıp. Ama yönetim, teknik direktörüne geçmiş olsun diyen bir pankartı da yasaklayamaz herhalde. En azından kendisi böyle birşey yapsın. Tribünün tepeye assın.
Ankaragücü-Bursaspor macını tribünden izledim...Ankaragücü nün yeni transferlerinden Robert Vittek en etkili ismiydi...İlk macından kalitesini gösterdi...Boyuna rağmen bileklerine olan hakimiyeti teknik kapasitesi olumlu sinyaller verdi...Her duran topta defansa gelip tek basına Bursa nın tehlikeli ortalarını cıkarmasıda cok etkileyiciydi...Bunun yanında benım ıcın kapalı kutu olan Rojnach ise defansta güven verdi...Rothen de arzusu ve mücadelesiyle ilk yarıda göz doldurdu...Fakat Rothen kondisyonu 90 dk yı kaldıramadı...O problemı atlatırsa rakiplerin sağ kanadını cok zor durumlara düşüreceği tartısmasız gercek...Sapara ise ilk 45 dk da cok yabancılık cekti...Henuz belli ki takıma ısınamamıs atmaya calıstıgı tum ara paslar rakibe gitti...Geremi ise tam bir hayal kırıklıgıydı...Belkide mevkisini yadırgadı ya da o da takıma yabancılık cekti...Bunu ilerleyen haftalarda goreceğiz...İkinci yarı Geremi nin orta sahanın ortasına gecip forvet arkası gibi oynaması gercekten cok sasırtıcıydı...Ankaragücü 0-0 a ve pozisyona girmekte zorlanmasına rağmen diğer haftalara rağmen olumlu sinyaller verdi...İbb macında galibiyet alırsa sasırmam...Bursaspor ise sağ kanattan Volkan Senle etkili oldu...Orta saha nın 2. yarıda tamamen hakimiydi...Ama macın hakkı 1 er puandı...Macta hakkıyla bitti...
Maçı izlediysen süper dlidlu. Vittek hazır gelmişti, ayaklarına hakim bir oyuncu olduğunu biliyorum. Sanıyorum Vassell 11 oynamadı. İkisi çok iyi bir ikili olabilir. Vittek indirir, Vassell atar.
Sapara epey uyum sorunu çekecektir. Norveç liginin en iyi oyuncusu diyorlardı ki Norveç'le bizim aramızda epey fark var. Alanzinho da uyum sıkıntısı çekmişti. Gelecek sezona faydası katlanır bence.
Geremi sağ açıkta mı oynadı acaba?
Rajnoch tipik Çek savunmacı gibi, ama bence iş yapar. Bu arada Ediz neden oynatılmıyor acaba?
Belediye-Ankaragücü maçı epey şenlikli geçecektir. Ankara'nın galip gelmesi bence de sürpriz olmaz.
Evet Vassell devre arası yapılan değişiklikle Sapara nın yerine oyuna girdi...
Geremi ise maca Hürriyet ile beraber Ön libero mevkisinde basladı...Sapara nın cıkıp Vassell in oyuna girmesiyle Sapara nın mevkisine kaydırdı Lemerre Geremi yi... Gercekten orda cok verimsiz oldu...
Ediz e gelince Lemerre herkesi şaşırttı orada...Rajnoch un yanında M.Hanefi ile başladı...Sanırım Ediz in ağar kalmasından şikayetci...Ediz Hanefi ye göre biraz hantal doğru fakat bana sorarsanız bende Ediz derim...Vassell ise forvet mevkisinden cok sağ kanatta cihan ın önünde oynadı...Sanırım Man.City de o mevkide görev yaptı cokca süre...Etkili miydi derseniz...Cabaladı gayretliydi ama fazla bir olumlu hareketini göremedim...
Açık oynayacak diyorlardı ama ön libero asıl mevkisi zaten bildiğim kadarıyla. Sapara, 10 numara gibi oynadı o zaman. Tüm oyunculara hak vermek lazım, sonuçta yeni bir takım kuruluyor. Form düşüşleri normal.
Vassell'in gücü yoksa kanatta daha da zorlanır bence. Bu arada, Ankaragücü hangi taktikle oynuyor tam olarak?
Bilgiler için de çok teşekkürler!
Ankaragücü ilk yarı 4-4-1-1 taktiğiyle basladı ama 2. yarı Sapara nın cıkmasıyla tamamen 4-5-1 e döndü...
Ankaragücü nün tüm iç saha maclarını takip ediyorum her hafta gözlemlerimi paylasırım...
Muhteşem olur dlidlu. Her zaman beklerim. Ankaragücü'nü uzaktan takip etmek biraz zor oluyor. Olaylar çok çabuk gelişiyor.
Yorum Gönder