Atalarımız öyle doğru sözler söylemiş ki istediğiniz zaman, istediğiniz durumda kullanabiliyorsunuz. İşte Diyarbakırspor-Bursaspor maçında yaşananlar. Öfkeyle kalkan zararla oturur demek dışında hangi sözü söylesek boş! Bir futbol maçı değildi yaşananlar. Futbola futboldan fazla anlam yüklemenin cezasını çektik yine. Futbolumuz çok çok büyük bir kaosun içine girdi, belki de yaşamına mal olacak bir yara aldı.
Maçta yaşananlar, belli ki provakasyon ürünü. Aşırı gerilen topluluk, kulübüne yapabileceği en kötü şeyi yaptı. Bundan daha kötüsünü ancak sahaya inip kendi kalesine gol atarak yapabilirlerdi hatta o bile yetmez, her maç 5-6 gol atmaları gerekirdi. Usta spor yazarı Turgay Renklikurt'un sık kullandığı bir deyim vardır; rövanş faul. Bu deyimi bir yazısında şöyle açıklamış Renklikurt; "Maç sırasında eğer bir oyuncu; kendisine faul yapan veya ikili mücadele sırasında sert davranıp, canını yakan rakibini 'Kasti faul yaparak sakatlamak için' yakın takibe alır ve bulduğu ilk fırsatta pozisyonun gereğini değil de, kafasında daha önce tasarladığı tahrip edici eylemi yaparsa, bu bir 'Rövanş fauldür.' Yani faul önceden tasarlanarak 'Taammüden' yapılmıştır."
Bu saatten sonra şu suçluydu, bu suçluydu demenin hiçbir anlamı yok. Testi kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur ne de olsa, testi öyle bir kırıldı ki Japonya'daki tüm profesörler ortaklaşa bir yapıştırıcı yapsa eski haline dönmez.
Bir insana taşıyamayacağı yükü yüklerseniz, olduğu yere çöker kalır. Futbola da taşıyamayacağı yükler yüklediler malesef. Yazık!
*Maçtan fotoğraflar koymanın pek bir anlamı yok herhalde!
Ve City ŞAMPİYON..!
10 dakika önce


linkiboluna ekle!

2 yorum:
Olan Futbola değil Diyarbakır doğru düzgün futbol seyreden bir kaç bin kişi olmuştur.Artık kaç maç ceza alırsa?
İstiklal Marşının yuhalanıp ıslıklanması tabiki kabul edilemez.
Zaten bu ortamları kullanıp ortalığı karıstırmak isteyen belli bir kitle var.İlk yarıdaki maç ile bu ortam çok güzel sağlanmış oldu.
Şimdiye kadar doğru düzgün dolmayan stadın 2 günde bletleri tükenmiş.Stadın en az 3 de 2 si de futbolun f sinden haberi olmayan insanların amaçları gayesinde doldurduğu aşikar.
Diyarbakır tüm liglerden cıkarılsın ,ihraç edilsin diyenler vatandaşın eline kalem vermeyi gör kıran kırana .İlk yarıdaki maçta sadece Türk bayrağı açıldı Türkiye tezahuratları yapıldı başka bir şey yapılmadı biliyorum !
Hırsızında hiç suçu yok .
Baya yüklü bir ceza alacakları aşikar ama dilerim, küme düşürülmeye, ihraç edilmeye kadar gitmez iş. Tabii kendileri küme düşerse söylenecek bir şey olmaz. Bunu fazlasıyla istiyorlar çünkü.
Her zaman diyorum ama bir kez daha söylemekte fayda var, futbola futboldan fazla anlam yüklemenin acısını futbol ve onu basit bir oyun olarak sevenler çekiyor. Bana kalırsa maç, olaylar bu noktaya gelmeden tatil edilmeliydi. Böyle bir son olacağı apaçık belliydi çünkü.
Yorum Gönder