Süper Lig'de enteresan haftalardan birini yaşadık. Gerçi enteresanlık Spor Toto Süper Lig'in olmazsa olmazlarından. 3-5'lik Karabükspor-Mersin İY maçı için ne denir bilemiyorum. İlk 25 dakikada olmayacak şeyler oldu. Önce İlhan Parlak'ın ardından Moritz'in 2 şutu savunmaya çarparak filelerle buluştu. Özellikle Moritz bu hafta çok şanslıydı. 3-2'den sonra oyun biraz daha normale döndü ve MİY kalite farkıyla 3-5 gibi sansasyonel bir galibiyet aldı.
Bu sayfalarda Bülent Korkmaz'ın bu işi yapabileceğini söylemiştim ama yine hayal kırıklığına uğramak üzereyim. Korkmaz takıntılarından bir türlü vazgeçmiyor. Tomic'i kesip Orkun'u oynatmasının başka açıklaması yok. Bu maçta Mersin'in yıldızı Moritz olarak gözükebilir ama işin aslı öyle değil. Orta sahanın ortasında Yahia ve sol kanatta Nurullah Kaya oyuna damga vuran futbolculardı bana göre.
Kaleci performansları 16. haftada çok belirleyiciydi. Scott Carson MP Antalyaspor'un çok kritik bir kafa vuruşunu köşeden mükemmel çıkarttı. Ramazan Köse özellikle uzaktan şutlarda çok başarılıydı. Karcemarskas'a ayrı bir paragraf açmak gerek. Bu hafta nirvanaya ulaştı. Özellikle Aybars'ın 90. dakikada çıkarttığı şutu öyle böyle değildi. Aybars'ın dövünmesini izlemeniz bile kurtarışın güzelliğini belgeliyor. Görüntüyü bir yerden bulup izlemenizi öneririm.
Eskişehirspor ve Gençlerbirliği serilerini devam ettiren takımlar oldu. Es Es bu iyi gidişe rağmen zor günlerin arifesinde. Üst sıralar için Skibbe-Dede-Alper üçgeninden 2 ismi takımda tutmak mecburiyetindeler. Skibbe gittiğine göre Dede ile Alper'i ne yapıp edip takımda tutmalılar. Gençlerbirliği büyük oynuyor. Haftalardır "tam bir takım" deyip duruyorum ama bunun hakkını da veriyorlar. Devre arası muhakkak transfer yaparlar ama takım yapısına uygun transfer yapmaları şart. Aksi halde bu kadroyla devam etmeleri daha evla.
Galatasaray ve Beşiktaş iyi oynamadı ama Galatasaray fiziksel olarak iyi durumda olmasının artısıyla 3 puanı cebe attı. Orduspor'da hücum problemleri sürüyor. Bakalım yeni teknik direktör Hector Cuper neler yapacak! Çok büyük risk ama lige ayrı bir hava katacağı kesin. Beşiktaş, Ankara'daki Gençlerbirliği maçına benzer bir fiziki düşüş yaşadı. Bu defa şansı rakibin Gençlerbirliği gibi organize bir takım olmayışıydı. Zenke'nin sezonun en iyi futbolunu oynadığı Samsunspor, Beşiktaş'a karşı 2. golü bulamayınca 70'den sonra rakibini oyuna ortak etti. Beşiktaş'ın hücumda etkinlik sağlamasında Edu ve Burak değişiklikleri önemli bir yer tutuyordu. Haftalar sonra Samsunspor teknik direktörü Petkovic'i eleştirmeyeceğim. Takımını bence güzel yönetti. Yine de eleştirisiz olmaz. Bu defaki eleştiri okları Samsunspor tribünlerine. Tamam, Zenke'yi çok seviyorsunuz ama 86. dakikada oyundan çıkartılmasına bari ses etmeyin :).
Haftanın en kötü hakem yönetimi İBB-Sivasspor maçında yaşanmış. Hüseyin Sabancı böyle bir hakem değildi hatırlayabildiğim kadarıyla. Demek ki kötü günündeymiş. Umarım çabuk toparlar. Maçın özetini bir seyredin derim.
Haftanın 11'i:
2 yorum:
culio ilk yarıdaki gibi oynamaya devam etseydi haftanın 11'inde yer bulurdu diye düşünüyorum
Culio ve onun hücumlarını yönettiği Orduspor ilk 25 dakikada çok iyiydi. Bunu 90 dakikaya yaysa haftanın 11'i kesindi.
Yorum Gönder